Om oss | Azalea IT

Om oss


Azalea IT är en nordisk märkesoberoende leverantör av ny och begagnad IT-utrustning. Vårt fokus har sedan starten 2008 varit datacenter som nätverk, server och lagring. Namnet har tagits med inspiration från Azaleadalen i Slottskogen i Göteborg. Allmänheten fick tillträde till parken på 1700-talet under förutsättning att “de inte förstörde naturen”. På samma sätt känner vi att vår miljö är något vi förvaltar åt kommande generationer och tekniken vi har tillgång till måste tas om hand på ett för miljön hållbart sätt.

Vårt sätt att bidra till ett hållbart samhälle är genom att återanvända så stor del som möjligt av utrangerad nätverksutrustning och se till att den kommer andra till nytta. Alla begagnade IT-produkter som lämnar vårt lager har noggrant testats och är åter redo för att komma till användning. Vi skapar miljövinster i praktiken.

Vi vill göra begagnad IT till ett naturligt förstahandsval, för miljön och plånbokens skull.

På de flesta arbetsplatser där det finns datorer finns en miljögärning som väntar på dig. Vi är väldigt duktiga på att återvinna elskrot i Sverige, men ett långt bättre alternativ för miljön är att återanvända. De flesta av oss tittar i första hand på begagnat när vi letar hus, bil och mycket annat. Vi tycker att nätverksutrustning och artiklar inom datacenter borde höra till den kategorin.

Vi vill att det ska finnas miljövänlig teknik för alla.

Begagnad IT som rekonditionerats låter alla företag, institutioner och organisationer ta del av kraftfull, modern och driftsäker teknik. Begagnad IT kostar en bråkdel av ny, och det är sällan som användaren märker någon större skillnad i prestanda i den dagliga användningen. På så sätt är begagnad IT demokratisk.

Begagnad IT ska vara säkert att sälja.

Tekniken som vi använder lagrar allt mer känslig eller hemlig information. Programvara för att återskapa bilder, bank- och inloggningsuppgifter, företagshemligheter m.m. som inte raderats på ett korrekt sätt är lätt att hitta på nätet. Vi använder oss av dataraderingsteknik i den absoluta framkanten, väletablerade samarbetspartners i säkerhetsbranschen och återrapportering på serienummernivå för att säkerställa att din data inte hamnar i orätta händer.

Begagnad IT ska vara tryggt att köpa.

Därför så erbjuder vi som två års garanti på våra begagnade produkter. Det kan vi göra för att vi tror på vår process och vår kunskap.
Henrik Cohn
VDFredrik Hjorth
VICE VDTheodor Källberg
TeknikerAndré Salestam
SäljareMaria Stenson
FörsäljningNick Nilsson Morén
FörsäljningTony Olsson
Försäljning

Fani Antoniades
Försäljning
Kontakta oss