dataradering-blancco

Säker dataradering med Blancco™

Azalea IT raderar innehållet på din hårdvara med Blancco™ som är en världsledande och i många aspekter unik programvara. Med Blancco™ kan vi på ett säkert sätt radera alla typer av hårddiskar som SAS, SATA, och FC.

Kontakta oss

Radering av diskar med Blancco™

Blanccos™ programvara har testats, certifierats, godkänts och rekommenderats av 18 styrande organ runt om i världen. Få säkerhetsföretag i välden har en så imponerande meritlista och överensstämmelse med de strängaste kraven som fastställts av myndigheter, rättsliga myndigheter och oberoende testlaboratorier.

Bland de som godkänt och använder Blancco™ kan nämnas tyska säkerhetstjänsten GISA, Svenska Försvarsmakten, polska säkerhetstjänsten ABW och den brittiska cybersäkerhetsmyndigheten NCSC. Blanccos dataraderingslösning ger tusentals organisationer en absolut försvarslinje mot dyra säkerhetsöverträdelser, samt kontroll av överensstämmelse med en rad olika lagar, riktlinjer och policys vad gäller datasäkerhet genom ett 100% manipulationssäkert revisionsspår, bland annat:

  • Payment Card Industry Data Security (PCI DSS)
  • Allmänna dataskyddsförordningen (GDPR)
  • Internationella standardiseringsorganisationen (ISO 27001)
  • Nätverks- och informationssäkerhetsdirektivet (NISD)

Radering av datorer, mobiler & servrar

Azaela IT utför profesionell radering av stationära datorer, laptops, mobiler, paddor, servrar och annan lagringshårdvara med hjälp av Blanccos programvara. Vi ansvarar vidare för att produkterna hanteras på ett säkert sätt och avidentfieras. Efter radering av hårddiskar får du en återrapportering.

Vad gäller switchar och annan nätverksutrustning används inte Blancco™, utan då fabriksåterställs enheterna och rensas på t.ex lösenord etc.

Utrustning som antingen är defekt eller för gammal destrueras mekaniskt hos vår återvinningspartner. Givetvis får du intyg på detta om så önskas.

Fredrik Hjorth

Fredrik svarar dig inom 2-3h

Har du gammal it-utrustning (laptops, smartphones, skärmar) som du vill bli av med? Vänligen fyll gärna i ca antal av varje för snabbare bud. Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss.

Skicka
Kontakta oss