Om oss

Azalea IT, en nordisk märkesoberoende leverantör av ny och begagnad IT-utrustning

Vårt fokus har sedan starten 2008 varit datacenter som nätverk, server och lagring. Alla begagnade IT-produkter som lämnar vårt lager har noggrant testats och är åter redo för att komma till användning. Vi skapar miljövinster i praktiken.

Om Azalea IT

Azalea IT erbjuder lokala & globala IT-återtag på ett säkert och modernt sätt. Azalea IT ingår i Elanderskoncernen med 6 000 anställda och verksamt i ett 20-tal länder på fyra kontinenter.

Vi köper allt ifrån datacenterutrustning (nätverk, server, lagring) till klienter som datorer, laptops, paddor, workstations som HP, HPE/Aruba, Dell, Cisco, Alcatel, Lenovo/IBM, Apple etc.

Vi utför grundliga tester på alla artiklar och raderar innehållet med Blancco™. Den utrustning som inte klarar våra högt ställda krav miljöåtervinns.

placeholder

Cirkulär ekonomi
flyttar in.

Begagnad IT som rekonditionerats låter alla företag, institutioner och organisationer ta del av kraftfull, modern och driftsäker teknik. Begagnad IT kostar en bråkdel av ny, och det är sällan som användaren märker någon större skillnad i prestanda i den dagliga användningen. På så sätt är begagnad IT demokratisk.

placeholder

Azalea IT med 3 punkter

År 2008

Azalea IT startades 2008 av Henrik och Fredrik som fortfarande jobbar kvar på företaget.

Globalt + lokalt

Azalea IT är både lokala och globala. Vi finns med siter i över 20 länder på fyra kontinenter.

93%

Azalea IT har stort fokus på återanvändning före återvinning. Idag återanvänds 93% av utrustningen.

Fredrik Hjorth

Fredrik svarar dig inom 2-3h

Har du gammal it-utrustning (laptops, smartphones, skärmar) som du vill bli av med? Vänligen fyll gärna i ca antal av varje för snabbare bud. Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss.

Skicka
Kontakta oss