Rädda ditt bolag med hjälp av begagnad IT
  • 2020-03-31 - Marknadsförare: Patrik Koç Strömberg

   Rädda ditt bolag med hjälp av begagnad IT

   Coronaepidemin triggar både en hälsokris och en ekonomisk kris. För IT-hårdvara är det leveransproblem för nya produkter då fabriker ligger nere eller att leveranserna i sig tar betydligt längre tid. Du kanske tänker nu att istället för att investera i ny hårdvara så behålls den gamla strukturen ett tag till. Underhåll den med hjälp av begagnad IT så hålls budgeten på en rimlig nivå. I nuläget kan det dessutom vara enklare för oss att leverera begagnad IT till er än era vanliga leverantörer.

   Dessutom är det ett guldläge att kolla igenom sin gamla hårdvara. Är det något ni verkligen använder eller behöver? Sälj den till oss så ser vi till att någon annan får nytta av den. Vi tar hand om IT-hårdvaran och den genomgås både testning, fabriksåterställning och radering.

   Om du precis har startat ett nytt bolag och behöver IT-hårdvara? Är det då nödvändigt att riskera kapital, särskilt i det här läget som vi är i nu? Satsa istället på ett billigare alternativ som begagnat innebär. Då får ni kapital över och kan våga gasa er ur den här ekonomiska svackan.

   Det här kan också visa på hur Cirkulär Ekonomi är en framgångsfaktor, särskilt i krissituationer. Det är inte bara bra för miljön och plånboken att använda sig av begagnad hårdvara. Det kan också vara ett sätt att klara krissituationer likt denna vi befinner oss i nu att ha ett cirkulärt tänk.

   Vill du veta mer? Kontakta oss på 031 -313 32 59 eller skicka oss ett mejl på info@azaleait.se

 • Andra artiklar:
   • IT-återtag med säker dataradering
   • IT-återtag med säker dataradering

    När det är dags att rensa bort det som är gammalt står man där ofta och funderar på om det finns något av värde eller om det ska återvinnas. Vi hjälper er gärna med värdering och köper det som är något av värde, alltifrån stora servrar till små mobiler. Byter ni ofta ut er IT-hårdvara? Då kanske ett avtal med oss skulle passa er! Allt som kommer in till oss har en hårddisk rensas med hjälp av Blanccos raderingsprogram för att säkerhetsställa att ingen information finns kvar.

    Läs mer
   • Upphandling i akuta situationer (som ex Coronakrisen)
   • Upphandling i akuta situationer (som ex Coronakrisen)

    Upphandlingsmyndigheten har sedan den stora flyktingströmmen år 2015-2016 tagit fram ett stöd för undantag av lagen om offentlig upphandling (LoU) i akuta situationer. Dagens läge med en pandemi som coronaviruset är kan det uppstå inköpsbehov som egentligen kräver upphandling. Det här stödet visar på hur det går att göra vissa undantag i krissituationer och ger förklaring på vilka förutsättningar som måste vara uppfyllda för att en direktupphandling ska få användas.

    Läs mer
   • Coronaviruset slår till mot IT-industrin? Begagnat kan vara räddningen
   • Coronaviruset slår till mot IT-industrin? Begagnat kan vara räddningen

    Coronaviruset får IT-produktionen i Kina att halta. Klart är att vi kommer se fler fall och det kommer både påverka industrin och transporter, fabriker som inte hinner med att leverera i tid, på grund av att personal insjuknar eller att fabriker och kollektivtrafik stängs på grund av smittorisk. Räddningen för er kan vara att köpa begagnat [...]

    Läs mer
   • Vi har fått in nåt nytt i boxen
   • Vi har fått in nåt nytt i boxen

    Det händer att vi faktiskt får in sprillans nya produkter som inte ens kommit ur sin låda. Ibland handlar det om rena felköp, att man försöker uppgradera sitt reservdelslager med för många saker eller att vi får tag på ett överskottslager från distributörer. Bättre att det kommer till användning än ligger kvar i sin låda!Det är alltid bra att ringa oss och kolla om vi har just det du letar efter (både nytt & begagnat) för vi kan ha fått in något och då ligger vi betydligt bättre i pris dessutom! Just nu har vi inne [...]

    Läs mer
   • IT-återtag under Chalmers Hållbarhetsdag 2019
   • IT-återtag under Chalmers Hållbarhetsdag 2019

    Azalea IT har stöttat Chalmers IT-avdelning med IT-återtag under detta års Chalmers Hållbarhetsdag 2019 den 8 november. Under den här dagen möts Chalmers medarbetare och studenter för att diskutera och lära sig om hållbarhetsfrågor. Då passade Chalmers IT-avdelning på att uppmärksamma att de tar emot gammal IT-utrustning för återanvändning eller miljövänlig återvinning genom att både låta anställda och studenter få lämna in sina gamla datorer och mobiler under den här dagen.

    Läs mer
Kontakta oss