IT-återtag under Chalmers Hållbarhetsdag 2019
  • 2019-11-11 - Marknadsförare: Patrik Koç Strömberg

   IT-återtag under Chalmers Hållbarhetsdag 2019

   Azalea IT har stöttat Chalmers IT-avdelning med IT-återtag under detta års Chalmers Hållbarhetsdag 2019 den 8 november. Under den här dagen möts Chalmers medarbetare och studenter för att diskutera och lära sig om hållbarhetsfrågor. Då passade Chalmers IT-avdelning på att uppmärksamma att de tar emot gammal IT-utrustning för återanvändning eller miljövänlig återvinning genom att både låta anställda och studenter få lämna in sina gamla datorer och mobiler under den här dagen.

   Nick Nilsson Morén och Patrik Koç Strömberg från Azalea IT var på plats för att hjälpa till med insamlingen. Vi har också uppdraget att rensa hårddiskar och mobiler för att sedan se till att de i största mån kommer till återanvändning eller åtminstone återvinns på ett miljömässigt sätt.

   Vi passade på att prata lite med en av initiativtagarna till insamlingen, Andreas Backström som är Systemadministratör på Chalmers IT-avdelning.

   Vad har vi gjort här idag?

   - Vi har tagit emot utrustning ifrån Chalmers anställda och studenter. Både privata grejer och från Chalmers anställdas jobbdatorer.

   Hur tycker du det har gått?

   - Det har gått utomordentligt. Vi hade inte förväntat oss så här mycket. Fått in en bra drös med mobiler, datorer och lite smått & gott där emellan.

   Vad var tanken bakom idén med att låta Chalmers anställda och studenter få lämna sin gamla IT-utrustning?

   - Vi på Chalmers IT-avdelning har haft ett insamlingsarbete med anställdas datorer under ungefär ett år nu och det har gått sådär. Det här har varit ett sätt att få ut informationen mer. Det har också varit ett sätt för oss att göra något bra för världen med något som ligger väldigt nära Chalmers verksamhet. Vi donerar vinsten från detta till Engingeers without borders. Det är en välgörenhetsorganisation som startats av Chalmers ingenjörer.

   Vad är det roligaste vi fått in idag?

   - Det måste vara den gamla Macen från 1986. En väldigt härlig dam kom förbi med den. En funktionsduglig dator även om den är väldigt gammal.

   Kommer det här göras någon mer gång?

   - Vi hoppas vi kan genomföra detta under nästa års Sustainable Day!

   (På bilden nedan ser du Nick Nilsson Morén till vänster och Andreas Backström till höger)


 • Andra artiklar:
   • IT-återtag med säker dataradering
   • IT-återtag med säker dataradering

    När det är dags att rensa bort det som är gammalt står man där ofta och funderar på om det finns något av värde eller om det ska återvinnas. Vi hjälper er gärna med värdering och köper det som är något av värde, alltifrån stora servrar till små mobiler. Byter ni ofta ut er IT-hårdvara? Då kanske ett avtal med oss skulle passa er! Allt som kommer in till oss har en hårddisk rensas med hjälp av Blanccos raderingsprogram för att säkerhetsställa att ingen information finns kvar.

    Läs mer
   • Rädda ditt bolag med hjälp av begagnad IT
   • Rädda ditt bolag med hjälp av begagnad IT

    Coronaepidemin triggar både en hälsokris och en ekonomisk kris. För IT-hårdvara är det leveransproblem för nya produkter då fabriker ligger nere eller att leveranserna i sig tar betydligt längre tid. Nu är det en extra bra tanke att investera i eller sälja sin begagnade IT både för att rädda ditt egna företag och hjälpa andra.

    Läs mer
   • Upphandling i akuta situationer (som ex Coronakrisen)
   • Upphandling i akuta situationer (som ex Coronakrisen)

    Upphandlingsmyndigheten har sedan den stora flyktingströmmen år 2015-2016 tagit fram ett stöd för undantag av lagen om offentlig upphandling (LoU) i akuta situationer. Dagens läge med en pandemi som coronaviruset är kan det uppstå inköpsbehov som egentligen kräver upphandling. Det här stödet visar på hur det går att göra vissa undantag i krissituationer och ger förklaring på vilka förutsättningar som måste vara uppfyllda för att en direktupphandling ska få användas.

    Läs mer
   • Coronaviruset slår till mot IT-industrin? Begagnat kan vara räddningen
   • Coronaviruset slår till mot IT-industrin? Begagnat kan vara räddningen

    Coronaviruset får IT-produktionen i Kina att halta. Klart är att vi kommer se fler fall och det kommer både påverka industrin och transporter, fabriker som inte hinner med att leverera i tid, på grund av att personal insjuknar eller att fabriker och kollektivtrafik stängs på grund av smittorisk. Räddningen för er kan vara att köpa begagnat [...]

    Läs mer
   • Vi har fått in nåt nytt i boxen
   • Vi har fått in nåt nytt i boxen

    Det händer att vi faktiskt får in sprillans nya produkter som inte ens kommit ur sin låda. Ibland handlar det om rena felköp, att man försöker uppgradera sitt reservdelslager med för många saker eller att vi får tag på ett överskottslager från distributörer. Bättre att det kommer till användning än ligger kvar i sin låda!Det är alltid bra att ringa oss och kolla om vi har just det du letar efter (både nytt & begagnat) för vi kan ha fått in något och då ligger vi betydligt bättre i pris dessutom! Just nu har vi inne [...]

    Läs mer
Kontakta oss