IT-återtag under Chalmers Hållbarhetsdag 2019
  • 2019-11-11 - Marknadsförare: Patrik Koç Strömberg

   IT-återtag under Chalmers Hållbarhetsdag 2019

   Azalea IT har stöttat Chalmers IT-avdelning med IT-återtag under detta års Chalmers Hållbarhetsdag 2019 den 8 november. Under den här dagen möts Chalmers medarbetare och studenter för att diskutera och lära sig om hållbarhetsfrågor. Då passade Chalmers IT-avdelning på att uppmärksamma att de tar emot gammal IT-utrustning för återanvändning eller miljövänlig återvinning genom att både låta anställda och studenter få lämna in sina gamla datorer och mobiler under den här dagen.

   Nick Nilsson Morén och Patrik Koç Strömberg från Azalea IT var på plats för att hjälpa till med insamlingen. Vi har också uppdraget att rensa hårddiskar och mobiler för att sedan se till att de i största mån kommer till återanvändning eller åtminstone återvinns på ett miljömässigt sätt.

   Vi passade på att prata lite med en av initiativtagarna till insamlingen, Andreas Backström som är Systemadministratör på Chalmers IT-avdelning.

   Vad har vi gjort här idag?

   - Vi har tagit emot utrustning ifrån Chalmers anställda och studenter. Både privata grejer och från Chalmers anställdas jobbdatorer.

   Hur tycker du det har gått?

   - Det har gått utomordentligt. Vi hade inte förväntat oss så här mycket. Fått in en bra drös med mobiler, datorer och lite smått & gott där emellan.

   Vad var tanken bakom idén med att låta Chalmers anställda och studenter få lämna sin gamla IT-utrustning?

   - Vi på Chalmers IT-avdelning har haft ett insamlingsarbete med anställdas datorer under ungefär ett år nu och det har gått sådär. Det här har varit ett sätt att få ut informationen mer. Det har också varit ett sätt för oss att göra något bra för världen med något som ligger väldigt nära Chalmers verksamhet. Vi donerar vinsten från detta till Engingeers without borders. Det är en välgörenhetsorganisation som startats av Chalmers ingenjörer.

   Vad är det roligaste vi fått in idag?

   - Det måste vara den gamla Macen från 1986. En väldigt härlig dam kom förbi med den. En funktionsduglig dator även om den är väldigt gammal.

   Kommer det här göras någon mer gång?

   - Vi hoppas vi kan genomföra detta under nästa års Sustainable Day!

   (På bilden nedan ser du Nick Nilsson Morén till vänster och Andreas Backström till höger)


 • Andra artiklar:
   • Vi har fått in nåt nytt i boxen
   • Vi har fått in nåt nytt i boxen

    Det händer att vi faktiskt får in sprillans nya produkter som inte ens kommit ur sin låda. Ibland handlar det om rena felköp, att man försöker uppgradera sitt reservdelslager med för många saker eller att vi får tag på ett överskottslager från distributörer. Bättre att det kommer till användning än ligger kvar i sin låda!Det är alltid bra att ringa oss och kolla om vi har just det du letar efter (både nytt & begagnat) för vi kan ha fått in något och då ligger vi betydligt bättre i pris dessutom! Just nu har vi inne [...]

    Läs mer
   • När ska man skaffa ny IT-hårdvara?
   • När ska man skaffa ny IT-hårdvara?

    Det är lätt att springa iväg och tänka att nytt alltid är bättre, men är det så egentligen? Hur kan man då gå tillväga? Många använder sig av FAIR, den internationella standarden för kvantitativ cyber- och teknikriskhantering.

    Läs mer
   • Är din gamla IT-hårdvara en miljövänlig guldgruva?
   • Är din gamla IT-hårdvara en miljövänlig guldgruva?

    Vi på Azalea IT kämpar för att få fler att sälja sin begagnade IT-hårdvara.Det gör ont i våra hjärtan när vi hör om hur företag skrotar hårdvara som ibland bara är 1-2 år gammal, istället för att den återanvänds.Även produkter som är uppåt sju år gamla kan ha ett visst värde!

    Läs mer
   • Nu har vi flyttat till större lokaler!
   • Nu har vi flyttat till större lokaler!

    Nu har vi flyttat till våra nya större lokaler! Vi har mycket att ta tag i förstås och det är semestertider, men ni hittar oss på Amalia Jönssons gata 27, 421 31 Västra Frölunda.

    Läs mer
Kontakta oss