Känn dig säker med att sälja din IT-hårdvara till oss
  • 2019-05-03 - Marknadsförare: Patrik Koç Strömberg

   Känn dig säker med att sälja din IT-hårdvara till oss

   Vi har gjort en intervju med vår IT-tekniker, Theodor Källberg, där han förklarar hur du kan känna dig säker med att sälja begagnade hårddiskar till Azalea IT. Han förklarar:
   Varför är Blancco bättre än andra raderingsprogram?
   Blancco fungerar så att, istället för att göra som andra mjukvaror gör att när de rensar en hårddisk så tar den inte bort datan utan datan ligger kvar på disken. Den säger bara att hårddisken inte ska använda den datan så den låtsas som om hårddisken blev tömd, medans Blancco skriver över den här delen av hårddisken. Den skriver över hela hårddisken. Så istället för att det ligger olika ettor och nollor på disken som inte används så skriver Blancco över med nollor eller ettor så att inget spår av den föredetta datan finns.

   Finns det några kända organisationer som använder Blancco?
   Bland annat Svenska försvarsmakten, NATO, USAs försvarsmakt, Nederländernas försvarsmakt och cybersäkerhet.

   Hur kan jag vara säker på att Azalea IT har raderat min data?
   Det kan du vara säker på genom att vi skickar Blancco-rapporterna som vi får ut för varje hårddisk som vi rensar och varje hårddisk som har rensats får en Blancco-rapport. Alla hårddiskar som inte kan rensas av olika anledningar, det kan vara till exempel att hårddisken är trasig och går inte starta igång i Blancco, dessa hårddiskar miljöskrotas på ett säkert sätt så att datan inte ska kunnas tas fram.

   Är det inte då säkrare att slå sönder hårddisken?
   Dels är det inte ekonomiskt eller miljövänligt att slå sönder sina hårddiskar. Om alla gjorde det så skulle det förbrukats väldigt mycket hårddiskar, väldigt snabbt. Men det är också inte helt hundraprocentigt säkert, eftersom om man inte skrotar en hårddisk ordentligt så kan fortfarande datan tas fram om det finns fysiska delar som inte är helt sönderslagna.

   Vad behöver jag ta reda på innan jag skickar iväg hårddisken till er?
   För ens egen säkerhets skull så är det bra att ta reda på serienumrerna på varje hårddisk man skickar, eftersom det är genom serienumrerna som man ser vilka hårddiskar som har rensats i Blancco. För vår skull så är det bra om man skickar artikelnummer på hårddiskar, vilken utgivare av hårddisken det är exempelvis om det är HP, Dell, IBM eller någon annan. Även vilken typ av hårddisk det är. Är det en SSD, HDD, SATA, SAS eller Fiberchannel? Såna saker hjälper oss väldigt mycket.

 • Andra artiklar:
   • IT-återtag med säker dataradering
   • IT-återtag med säker dataradering

    När det är dags att rensa bort det som är gammalt står man där ofta och funderar på om det finns något av värde eller om det ska återvinnas. Vi hjälper er gärna med värdering och köper det som är något av värde, alltifrån stora servrar till små mobiler. Byter ni ofta ut er IT-hårdvara? Då kanske ett avtal med oss skulle passa er! Allt som kommer in till oss har en hårddisk rensas med hjälp av Blanccos raderingsprogram för att säkerhetsställa att ingen information finns kvar.

    Läs mer
   • Rädda ditt bolag med hjälp av begagnad IT
   • Rädda ditt bolag med hjälp av begagnad IT

    Coronaepidemin triggar både en hälsokris och en ekonomisk kris. För IT-hårdvara är det leveransproblem för nya produkter då fabriker ligger nere eller att leveranserna i sig tar betydligt längre tid. Nu är det en extra bra tanke att investera i eller sälja sin begagnade IT både för att rädda ditt egna företag och hjälpa andra.

    Läs mer
   • Upphandling i akuta situationer (som ex Coronakrisen)
   • Upphandling i akuta situationer (som ex Coronakrisen)

    Upphandlingsmyndigheten har sedan den stora flyktingströmmen år 2015-2016 tagit fram ett stöd för undantag av lagen om offentlig upphandling (LoU) i akuta situationer. Dagens läge med en pandemi som coronaviruset är kan det uppstå inköpsbehov som egentligen kräver upphandling. Det här stödet visar på hur det går att göra vissa undantag i krissituationer och ger förklaring på vilka förutsättningar som måste vara uppfyllda för att en direktupphandling ska få användas.

    Läs mer
   • Coronaviruset slår till mot IT-industrin? Begagnat kan vara räddningen
   • Coronaviruset slår till mot IT-industrin? Begagnat kan vara räddningen

    Coronaviruset får IT-produktionen i Kina att halta. Klart är att vi kommer se fler fall och det kommer både påverka industrin och transporter, fabriker som inte hinner med att leverera i tid, på grund av att personal insjuknar eller att fabriker och kollektivtrafik stängs på grund av smittorisk. Räddningen för er kan vara att köpa begagnat [...]

    Läs mer
   • Vi har fått in nåt nytt i boxen
   • Vi har fått in nåt nytt i boxen

    Det händer att vi faktiskt får in sprillans nya produkter som inte ens kommit ur sin låda. Ibland handlar det om rena felköp, att man försöker uppgradera sitt reservdelslager med för många saker eller att vi får tag på ett överskottslager från distributörer. Bättre att det kommer till användning än ligger kvar i sin låda!Det är alltid bra att ringa oss och kolla om vi har just det du letar efter (både nytt & begagnat) för vi kan ha fått in något och då ligger vi betydligt bättre i pris dessutom! Just nu har vi inne [...]

    Läs mer
Kontakta oss